Для отримання 600 млн євро від ЄС треба вирішити проблеми з НКРЕ та експортом лісу - міністр

П'ятниця, 16 вересня 2016, 12:43

У жовтні мають бути виконані всі вимоги, необхідні для отримання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро.

Про це кореспонденту "Європейської правди" під час щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві розповів міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Ми отримаємо гроші, тільки-но виконаємо всі умови: це прийняття закону про незалежного енергорегулятора, а також вирішення проблеми з експортом лісу. Я певний, що вже у жовтні ці проблеми будуть вирішені Радою. Відповідно, незабаром ми отримаємо ці кошти. Тут немає особливої проблеми – чи буде це за тиждень, чи за два-три (після виконання всіх вимог)", - сказав Данилюк.

Раніше новий посол Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі закликав Верховну раду якнайшвидше ухвалити законопроект про Національну комісію  в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Також ЄС критикує введене цього року ембарго на експорт деревини, вважаючи, що заборона, що діє лише для іноземних компаній, "порушує букву та дух" Угоди про асоціацію. Відповідно Україна може або скасувати його, або розширити заборону на внутрішніх виробників.

При цьому часто ще однією вимогою ЄС називають проблему збільшення мит на експорт металобрухту – нещодавно цей закон було підписано президентом.

"Це теж може стати проблемою", - зазначив Данилюк, однак зауважив, що тут він не впевнений.

Нагадаємо, Україна очікує отримання траншу макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро. У 2015 році країна отримала перший транш такої допомоги на аналогічну. Загалом, ЄС планує виділити Україні 1,8 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: