Країни ЄС через махінації з ПДВ недоотримали 160 млрд євро у 2014 році

Вівторок, 6 вересня 2016, 15:37

Країни Європейського союзу в 2014 році недоотримали доходів від сплати податків на додану вартість на суму 159,5 млрд. євро.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Дані підтверджують нещодавні заклики комісії щодо кардинальних змін системи ПДВ у країнах ЄС для боротьби з шахрайством. Тепер держави-члени мають діяти за планом Єврокомісії, представленим в квітні минулого року, для встановлення остаточного режиму ПДВ для транскордонної торгівлі в Союзі", - йдеться у повідомленні.

Єврокомісар з економічних та фінансових питань П'єр Московісі зазначив, що термінові заходи для вирішення проблеми шахрайства з ПДВ вже запроваджені, але сьогоднішні цифри показують, що необхідні більш глибокі реформи.

"Наші держави-члени втрачають десятки мільярдів євро неодержаного доходу ПДВ. Це неприпустимо. Нинішній режим не має відповідних механізмів, щоб впоратися з проблемами шахрайства з ПДВ", - сказав він.

Як повідомлялося, Єврокомісія зобов'язала компанію Apple відшкодувати уряду Ірландії податкові субсидії на суму до 13 млрд євро плюс відсотки.

 Єврокомісія визнала податкові пільги, які були надані компанії в Ірландії протягом 2003-2014 років, незаконними.

Встановлено, Apple платила корпоративний податок в розмірі не більше 1%, тоді як середній показник для інших компаній в Ірландії складає 12,5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.