Франція хоче міжнародного розслідування військових злочинів у Сирії

Понеділок, 10 жовтня 2016, 12:40

Франція проситиме Міжнародний кримінальний суд розпочати розслідування військових злочинів, здійснених сирійськими і російськими військами на сході Алеппо.

Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, повідомляє Reuters.

Після провалу зусиль досягти перемир’я у Сирії у вересні, сирійські і російські військові літаки розпочали найбільший наступ на утримувані опозицією райони Алеппо.

"Ці бомбардування – і я казав про це в Москві – військові злочини. До них причетні всі, хто є співучасниками того, що діється в Алеппо, в тому числі російські лідери", - сказав Еро.

"Ми подамо запит до прокурора Міжнародного кримінального суду і подивимось, чи зможе вона розпочати розслідування цих злочинів", - заявив міністр.

Держсекретар США Джон Керрі минулого тижня також закликав до розслідування військових злочинів у Сирії.

Агентство зазначає, що поки незрозуміло, яким чином Міжнародний кримінальний суд може взятися за цю справу, оскільки суд не має юрисдикції на розслідування військових злочинів у Сирії, бо ця країна не є членом МКС.

Єдиним шляхом довести справу до МКС було б відповідне звернення Радбезу ООН. Однак у 2014 році Москва ветувала французьку резолюцію щодо передачі справи Сирії до МКС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: