Президенти Вишеградської групи обговорять 14-15 жовтня безпеку газового ринку

Четвер, 13 жовтня 2016, 17:21

Президенти Польщі, Словаччини, Чехії і Угорщини зустрінуться 14-15 жовтня у Ланьцуті та Ряшеві Підкарпатського воєводства, щоб обговорити політичні виклики для молодих поколінь та безпеку газового ринку у Центрально-Східній Європі.

Про це повідомляє Польське радіо.

Зустріч президентів Польщі Анджея Дуди, Словаччини Андрея Кіски, Чехії Мілоша Земана та Угорщини Яноша Адера відбудеться у рамках польського головування у Вишеградській четвірці.

Зустріч розпочнеться у п’ятницю пополудні, 14 жовтня, у Замку в Ланьцуті.

У ході першої пленарної сесії президенти проведуть дискусію на тему стратегічних політичних викликів для молодих поколінь у державах Вишеградської групи.

Натомість у суботу, 15 жовтня, лідери держав Вишеградської групи візьмуть участь у пленарній сесії в Ряшеві, під час якої вони обговорять безпеку на газовому ринку в Центрально-Східній Європі.

У сесії участь візьмуть також представники Європейського парламенту та Європейської комісії, у тому числі комісар Європейського Союзу з питань енергетичного союзу Марош Шевчович.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло заявляла, що країни-члени Вишеградської четвірки мають поглибити свою співпрацю – це єдиний можливий вихід у відповідь на проблеми, що відбуваються в Євросоюзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: