Генштаб РФ заявив про восьмигодинну "гуманітарну паузу" в Алеппо 20 жовтня

Понеділок, 17 жовтня 2016, 19:07

 "Гуманітарна пауза" почне діяти в сирійському Алеппо з ранку 20 жовтня, щоб дати можливість вийти з міста як повстанцям, так і мирним жителям.

Про це заявив начальник головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудськой, повідомляє РИА "Новости".

"Росією опрацьовується питання з ООН і країнами, що мають вплив на "Джебхат ан-Нусру", по виводу з Алеппо її формувань у відповідності з ініціативою спеціального посланця генерального секретаря ООН Стефана де Мистури. Нами прийнято рішення не втрачати час і розпочати проведення "гуманітарних пауз", насамперед для вільного проходу мирних жителів, евакуації хворих і поранених, а також виведення бойовиків", — сказав він.

Зокрема, за його словами, 20 жовтня з 8 години ранку до 16 години в районі Алеппо буде введена "гуманітарна пауза", на час якої ВКС РФ і сирійські урядові війська припинять завдання ударів.

"Ми маємо інформацію про те, що бойовики намагаються "розчинитися" серед мирного населення, кидають зброю і збривають бороди. Звертаємося до лідерів незаконних збройних формувань та їх спонсорів, що з 8 ранку 20 жовтня ви зможете безперешкодно покинути район східного Алеппо двома коридорами", — додав Рудськой.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: