У Німеччині ведуться переговори про ліву коаліцію без партії Меркель

Середа, 19 жовтня 2016, 11:58

Німецькі депутати від Соціал-демократів, "Лівих" та "Зелених" зустрілися у Берліні, щоб виробити бачення ймовірної коаліції без партії Християнсько-демократичний союз  Ангели Меркель після виборів наступного року.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Близько 100 депутатів трьох партії зустрілися, щоб оцінити їхнє спільне бачення, хоча опитування говорять, що їм не вдасться набрати необхідну кількість голосів для формування "червоно-червоно-зеленого" уряду - за кольорами трьох партій – без участі ХДС.

Опитування минулого тижня показало, що на парламентських виборах 2017 року СДПН може набрати 22% голосів, "Зелені" - 11%, а "Ліві" - 10%.

СДПН і "лівим" поки не вдалося домовитися про єдину кандидатуру на виборах президента, якого також обиратимуть наступного року, що підкреслює труднощі у формуванні уряду трьома партіями.

Сторони розходяться із низки питань, включаючи участь Німеччини у міжнародних військових операціях.

"Ми не хочемо зараз жодних конкретних рішень. Ця зустріч проводиться для обміну думками щодо поточної ситуації", - сказав лідер фракції "Лівих" у парламенті Ян Корте.

За даними опитувань, ХДС та їхні союзники ХСС матимуть 34% підтримки, і залишаться найбільшим блоком у Бундестазі.

Неоліберальні "Вільні демократи", які раніше також входили до коаліції з ХДС, але не пройшли у парламент в 2013 році, тепер мають шанс подолати 5-відсотковий бар'єр, знову ставши партнером партії Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: