Глава МЗС Австрії заявив про нереалістичність планів з прийому мігрантів і підтримав Орбана

Неділя, 2 жовтня 2016, 16:39

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц запропонував відмовитися від плану ЄС щодо розміщення біженців, оскільки його реалізація може завдати шкоди "єдності всього Європейського союзу".

Як передає Kronen Zeitung, голова австрийського МЗС уточнив, що нереалістичність таких планів пов'язана з тим, що "багато біженців відмовляються їхати в певні країни ЄС".

Також Себастьян Курц прокомменторвал референдум про заборону в'їзду в країну мігрантів без дозволу національного парламенту, що приходить 2 жовтня в Угорщині за ініціативи прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Австрійський дипломат заявив, що "розуміє" таку постановку питання і "не засуджує" угорських політиків.

За його словами, цих проблем вдалося б уникнути, якщо б ЄС з самого початку дбав не про розподіл біженців, а про закриття кордонів ЄС. При цьому, коментуючи складнощі з розподілом біженців серед європейських країн, Курц додав, що з такими темпами розподіл займе не менше 30 років.

Варто відзначити, що більшість європейських країн критикують угорський референдум. Коментуючи цю реакцію, Курц заявив, що "створюється враження, що таким чином одні країни прагнуть отримати моральну перевагу над іншими".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: