Прем’єр Нідерландів налаштований песимістично щодо рішення по Асоціації з Україною

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:39

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте не має оптимістичних настроїв у питанні знаходження виходу з ситуації, яка склалася навколо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це він сказав перед самітом ЄС у Брюсселі, повідомляє видання NU.nl.

За його словами, його настрої пов’язані з тим, у цьому питанні потрібна згода різних сторін у Брюсселі, Україні та Нідерландах. До того ж потрібно розвіяти побоювання голландських виборців.

"Для рішення необхідна більшість у голландському парламенті. Для того щоб просити згоди парламенту, я маю бути переконаний, що це рішення підтримується на всіх фронтах, а я не відчуваю оптимізму з цього приводу. Час спливає", - сказав Рютте.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте буде закликати лідерів Європейського Союзу на саміті у Брюсселі зробити заяву про те, що Угода про асоціацію ЄС-Україна не ставить Київ на шлях до членства в ЄС.

Як повідомлялося, парламент Нідерландів ухвалив постанову, якою вимагає від уряду внести рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не пізніше 1 листопада.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.