Росія вже другий місяць не пускає в країну громадян ЄС через територію Білорусі

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 14:22

Вже другий місяць Росія не впускає і не випускає громадян ЄС в країну через російсько-білоруський кордон, виключення робиться лише для далекобійників та пасажирів міжнародних поїздів.

Про це повідомляє Delfi.

Російська сторона пояснює ситуацію тим, що після того, як Росія і Білорусь уклали угоду про співробітництво, на кордоні між цими країнами не стало КПП, а тому іноземці повинні їхати в Росію через зовнішні КПП Митного союзу, де проходить контроль.

Повідомляється, що це тимчасова міра та з часом рух громадян ЄС через Білорусь до Росії буде відновлено.

Однак поки громадяни ЄС змушені шукати інші способи потрапити в Росію в обхід Білорусі -  так, громадянам Литви доводиться їздити в РФ через Латвію, що забирає набагато більше часу.

"Ми піднімали це питання на зустрічі з віце-міністром закордонних справ Росії Григорієм Карасіним, і нам обіцяли вирішити це з Білоруссю, але поки ситуація не змінюється", – зазначив посол ЄС в Росії Вігаудас Ушацкас.

МЗС Литви вже вручило Росії ноту у зв'язку з новим порядком перетину кордону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська прикордонна служба зупиняє та повертає громадян Польщі, а також інших іноземців, які намагаються перетнути російсько-білоруський кордон у пункті пропуску "Красная Горка".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: