Більше 1 тис. дітей-мігрантів залишилися в "джунглях" Кале

Понеділок, 31 жовтня 2016, 14:40

Благодійні організації в Кале заявили, що більше 1000 дітей залишаються жити в контейнерах на території очищеного табору "джунглі" в Кале.

Про це повідомляє The Guardian.

Волонтери стверджують, що відчуття невизначеності є дуже важким для сприйняття молодими людьми, яким було надано тимчасове житло на території, обгородженій контейнерами.

"Діти не розуміють, що відбувається з ними, і волонтери також не знають, що сказати, і їх не пускають в контейнери. Лише декілька дорослих, здається, що є всередині табору з контейнерів, несуть відповідальність за цю величезну кількість неповнолітніх. Діти перебувають у стресі та збентежені", - заявила Джозі Нотон, співзасновниця організації HelpRefugees.

За її оцінками, в таборі перебувають близько 30 безпритульних дівчаток-підлітків, яким менше 15 років, наймолодшим - по 12 років.

Як повідомляє видання, президент Франції Франсуа Олланд закликав Британію прийняти решту неповнолітніх осіб з табору в Кале.

Повідомляється, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей відмовилася від будь-яких подальших зобов'язань щодо дітей-біженців, які Британія планувала взяти, після того, як Олланд заявив, що вважає це "моральним обов'язком" Британії.

Загалом, Британія в цьому місяці прийняла 274 дітей-біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у стихійному таборі біженців в Кале, відомому як "джунглі", залишилося понад 100 мігрантів, хоча французька влада заявляє, що табір вже порожній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: