Міністри Литви і Естонії: звіт щодо катастрофи MH17 відкриє очі деяким колегам

Четвер, 6 жовтня 2016, 20:28

Міністри закордонних справ Литви та Естонії сподіваються, що висновки, опубліковані міжнародними експертами з приводу катастрофи малазійського лайнера MH17 в Україні "відкриють очі деяким колегам".

Про це міністри заявили на спільный пресс-конференції у Вільнюсі, повідомляє Delfi.

"Санкції щодо Росії не пов'язані з цим, але це, безсумнівно, допоможе відкрити очі деяким колегам", - сказав глава литовської дипломатії Лінас Лінкявічюс.

Його підтримав міністр закордонних справ Естонії Юрген Лігі. Він сподівається, що висновки змінять думку тих країн Євросоюзу, які скептично дивляться на збереження санкцій щодо Росії.

"Я сподіваюся, що цей інцидент хоча б відкриє очі декому і зробить рішення про скасування санкцій менш популярним", - сказав Лігі.

Обидва міністри підкреслили, що зараз немає причин скасовувати санкції щодо Росії.

Нагадаємо, міжнародна слыдча група з розслідування катастрофи літака рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, встановила, що ракета з установки "Бук", якою знищили малайзійський Boeing, була запущена з території бойовиків

Крім того, було встановлено, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: