США офіційно звинуватили РФ у хакерських атаках для впливу на вибори

Субота, 8 жовтня 2016, 09:51

Розвідка США переконана, що за останніми кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно із зламами електронних ящиків політичних організацій, стоїть уряд Росії.

Про це йдеться у спільній заяві міністерства нацбезпеки США (Department of Homeland Security) та Директора національної розвідки (Office of Director of National Intelligence).

"Останні публікації електронних листів, буцімто отриманих внаслідок хакерських зламів, на сайтах подібних DCLeaks.com та WikiLeaks, а також публікації хакера Guccifer 2.0, мають ознаки методів та мотивів, які спостерігаються у зусиллях, які спрямовує Росія", - йдеться у заяві.

У документі підкреслюється, що ці крадіжки даних та зливи інформації покликані вплинути на виборчий процес у США.

"Подібні дії не є новини для Росії - росіяни використовували аналогічну тактику у Європі та Євразії, наприклад, щоб вплинути на громадську думку. Ми вважаємо, з огляду на масштаб та чутливий характер цих зусиль, що лише найвищі високопосадовці Росії могли віддати наказ про подібні заходи", - відзначає розвідка США.

Також відзначається, що не тільки США, а й низка інших країн нещодавно фіксували сканування і зондування їхніх виборчих систем, які в більшості випадків йшли від серверів, що управляються російською компанією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.