Нацплатформа СхП закликає Словаччину сприяти наданню безвізу для України

Вівторок, 1 листопада 2016, 16:34

Українська національна платформа (УНП) Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства звернулася до уряду Словаччини із закликом посприяти вирішенню проблеми надання безвізового режиму з ЄС для України і завершенню ратифікації Угоди про Асоціацію ЄС-Україна.

Про це йдеться у відповідному зверненні Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства до Уряду Словацької Республіки.

"УНП закликає Уряд Словаччини та Словацьке Головування в ЄС використати той час, що залишився до завершення терміну Головування, для вирішення двох фундаментальних питань: завершення ратифікації Угоди про Асоціацію України та ЄС, призупиненої нідерландським референдумом, і запровадження безвізового режиму ЄС з Україною, що підтвердить вірність Європи своїм цінностям та зобов’язанням", – йдеться у заяві.

Учасники форуму наголошують на тому, що "Україна довела свій європейський вибір у той час, коли єдність Європи і її цінності зазнають великих випробувань…"

"Ми вважаємо, що завершення ратифікації Угоди про Асоціацію та відкриття для українців можливості безвізових подорожей до Європи могли би стати гідним завершенням Словацького Головування в ЄС, і ще раз засвідчили б єдність Європи перед обличчям викликів сьогодення", – резюмують автори звернення.

Як повідомлялося, голосування питання про скасування візових вимог для українців не внесено до порядку денного пленарної сесії Європарламенту в листопаді.

Нагадаємо, подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде доки не буде схвалено новий механізм призупинення безвізових режимів.

В ЄС мають сумнів, чи буде найближчим часом ухвалене рішення про затвердження так званого механізму призупинення дії безвізового режиму, без якого неможливе надання безвізу з ЄС для України, Грузії та Косово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: