Ле Пен вважає, що перемога Трампа збільшила її шанси на президентство

Неділя, 13 листопада 2016, 13:13

Лідер французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен вважає, що перемога  Дональда Трампа на президентських виборах у США збільшує її шанси на президентську посаду у Франції.

Про це вона заявила в інтерв’ю BBC.

За її словами, перемога Трампа зробила можливим те, що вважалося неможливим.

"Це справді перемога народу над елітою" - заявила Ле Пен.

"Якщо я можу проводити паралелі з Францією, то так, я хотіла б, щоб у Франції народ також перевернув стіл, за яким еліта розподіляє те, що має належати французькому народу" - додала вона.

За словами Ле Пен, президентські вибори у Франції піднімуть два питання: чи хочуть французи "мультикультурне суспільство, яке наслідує модель англомовного світу, де прогресує іслам" чи вони хочуть"незалежну націю, де люди самі контролюють власну долю".

Відповідаючи на питання про ризики, до яких призвела анексія Криму Росією і її вторгнення у Сирію лідер французьких ультраправих заявила, що "немає причин лякатися".

"Росія – європейська держава, і якщо ми хочемо потужну Європу для нас буде краще з Росією домовлятися" - заявила Ле Пен.

Варто зазначити, що опитування пророкують Ле Пен перемогу у першому турі, однак у другому турі вона програє будь-якому з кандидатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: