ІДІЛ використовує муляжі техніки та манекени, щоб обдурити авіацію союзників

фото
Понеділок, 14 листопада 2016, 18:59

"Ісламська держава" використовує дерев'яні репліки танків і джипів, також бородатих манекенів, які зображають бойовиків-джихадистів, для того щоб обдурити авіацію міжнародної коаліції на чолі з США, яка завдає регулярних авіаударів по позиціям ІДІЛ в Мосулі і навколо міста.

Про це повідомляє Reuters.

Іракська армія змогла захопити кілька макетів техніки та манекенів після того, як звільнила від ІДІЛ частину території на півночі Мосула.

Фото Reuters 

Як відзначають іракські військові, здалеку макети та бородаті манекени схожі на справжніх людей та техніку.

Фото Reuters  

"Наразі важко сказати, наскільки ефективними стало застосування макетів та манекенів у зниженні ефективності бомбардувань авіації коаліції", – зазначає агенція.

 Фото Reuters 

У Багдаді офіційний представник ВПС США полковник Джон Доррианом сказав, що коаліція вже помічала застосування "Ісламською  державою" такого способу введення в оману розвідки.

"Це насправді не так страшно, як багато інших речей, які ми бачили", - сказав він, відзначивши при цьому підпал бойовиками ІДІЛ заводу з виробництва сірки і підпал нафтових свердловин на південь від Мосула. 

Нагадаємо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: