В РФ затримали міністра економіки Улюкаєва за хабар в $2 млн

Вівторок, 15 листопада 2016, 07:44

У Росії затримали міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва за підозрою в отриманні хабара в особливо великому розмірі. Слідчий комітет РФ порушив проти нього кримінальну справу.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

"15 листопада 2016 року за результатами проведеного ФСБ Росії комплексу оперативних заходів Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу відносно міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва за ознаками злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ (отримання хабара в особливо великому розмірі)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мова йде про вимагання хабара з боку Улюкаєва.

Повідомляється, що обставини злочину пов'язані з отриманням Улюкаєвим 14 листопада 2016 року двох мільйонів доларів США за видану Мінекономрозвитку позитивну оцінку, яка дозволила ПАТ "НК "Роснефть" здійснити операцію з придбання державного пакета акцій ПАТ АНК "Башнефть" у розмірі 50 відсотків.

Як повідомляється на сайті Слідчого комітету, найближчим часом слідство планує пред'явити Улюкаєву обвинувачення та клопотати про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Улюкаєв відомий в Україні перш за все у зв'язку з тим, що саме він брав участь у тристоронніх переговорах Україна-ЄС-РФ про перегляд Угоди про асоціацію. Також його відомство було відповідальне за запровадження секторальних економічних контрсанкцій проти України та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: