Санду збирає підписи під петицією про визнання результатів виборів недійсними

Вівторок, 15 листопада 2016, 14:25

Лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду заявила, що збирає підписи під онлайн-петицією про оголошення результатів виборів президента Молдови недійсними.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає Newsmaker.

Кандидат у президенти від правої опозиції звинуватила свого опонента, лідера Партії соціалістів Ігоря Додона, який виграв вибори, в тому, що його передвиборна кампанія будувалася на маніпуляції та дезінформації і непрозоро фінансувалася.

Більше того, за її словами, голосування було фальсифіковане.

"Десятки тисяч молдавських громадян за кордоном не змогли реалізувати своє право обирати. Також ЦВК допустив грубі помилки при підрахунку голосів, що вже підтвердили деякі дільниці для голосування. Неясна ситуація з голосуванням жителів Придністров'я. Всього цього достатньо для того, щоб оголосити вибори 13 листопада недійсними", — написала Майя Санду, попросивши повідомляти про випадки порушень на виборах.

За словами Санду, всі докази порушень під час голосування необхідно зібрати до 12:00 завтрашнього дня, 16 листопада.

Нагадаємо, 13 листопада у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. За результатами підрахунку всіх голосів на виборах президента Молдови, перемогу здобув лідер Соціалістичної партії Ігор Додон.

Майя Санду пообіцяла оскаржити результати президентських виборів у Конституційному суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: