Законопроект "Про Конституційний суд України" направлений на експертизу до "Венеціанки"

Четвер, 17 листопада 2016, 09:56

Експерти Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) попередньо ознайомилися з текстом законопроекту "Про Конституційний суд України", розробленого Радою з питань судової реформи, та нададуть свої висновки щодо нього.

Про це повідомляється на сайті президента України.

Зазначається, що законопроект "Про Конституційний Суд України" передбачає зміну структури, повноважень та процедури добору суддів Конституційного Суду.

На рівні профільного закону пропонується впровадити реалізацію  додаткового механізму захисту прав і свобод громадян – інституту конституційної скарги, який полягає в тому, що особа може звернутися до КСУ із конституційною скаргою, якщо вважатиме, що застосований в остаточному судовому рішенні в її справі закон не відповідає Конституції України.

"І зараз ми очікуємо на висновок Венеціанської комісії щодо нього (законопроекту "Про Конституційний суд України" - Ред.), з урахуванням українських реалій та того міжнародного досвіду, який мають наші європейські партнери", - повідомив заступник глави адміністрації президента України та координатор ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

Раніше повідомлялося, що президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо в інтерв’ю "Європейській правді" заявляв, що антикорупційний суд в Україні є необхідністю, і Венеціанська комісія готова підтримати його створення.

Нагадаємо, Венеціанська комісія готова і надалі допомагати Україні в реформуванні судової системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: