Папа Римський засудив "епідемію ворожості" до мігрантів та іновірців

Неділя, 20 листопада 2016, 10:15

"Епідемія ворожості" до людей інших рас чи релігій є болючою для найслабших у суспільстві.

Про це заявив Папа Римський Франциск під час своєї промови, повідомляє "Голос Америки".

"Ми бачимо, наприклад, як швидко ті серед нас, що мають статус чужинця, іммігрантів чи біженців, стають загрозою, отримують статус ворога", – заявив Франциск під час церемонії введення у сан нових кардиналів.

За словами Понтифіка, ворогам люди стають "лише тому, що вони прийшли з іншої країни чи мають інакші традиції".

"Вороги через колір їхньої шкіри, через їхню мову чи соціальний клас. Вороги, тому що вони думають інакше, чи навіть мають іншу віру", – додав Франциск.

Глава Ватикану не назвав країну, але торкнувся проблеми антиімміграційних та антимусульманських настроїв, що виникли під час і після президентської кампанії у США.

Майже через тиждень після обрання Дональда Трампа новим президентом США, який, як відомо, активно виступав проти іммігрантів та мусульман, Папа Римський к заявив, що людей не можна сприймати як ворогів лише тому, що вони інакші.

"Як багато травм поглиблюється через епідемію неприязні та насильства, яка викарбовується на тілі багатьох незахищених, тому що їхній голос слабкий і придушений цією патологією байдужості", - наголосив Франциск.

Видання відзначає, Папа Римський Франциск у суботу у Ватикані призначив 17 нових кардиналів. 13 з них молодші 80-ти років, а це означає, що вони зможуть брати участь у виборах наступного Папи.

Папа також призначив кардиналами трьох єпископів зі США, які вважаються прихильниками реформ в Римо-католицькій церкві. Як кажуть експерти, нові призначення врівноважать сильні позиції консерваторів серед американських кардиналів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.