На саміті Україна-ЄС підпишуть чотири документи - Єврокомісія

Середа, 23 листопада 2016, 15:28

На саміті Україна-Євросоюз, який відбудеться в Брюсселі 24 листопада, підпишуть чотири документи.

Про це заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас на брифінгу у Брюсселі.

"На завтрашньому саміті буде підписано низку угод у сфері енергетики, боротьби з корупцією, співробітництва з Європолом та щодо подальшої підтримки ЄС Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На додаток, також буде проголошена програма щодо підтримки реформи державного управління і верховенства права", - сказав Схінас.

Він додав, що на порядку денному також будуть питання безпеки та питання, які пов’язані з конфліктом.

"ЄС повторить свою підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України", - сказав речник Єврокомісії.

На завтрашньому саміті ЄС будуть представляти президент Європейської Ради Дональд Туск та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, які о 14:40 за Києвом дадуть спільну прес-конференцію.

"Президент Шульц (президент Європарламенту) також приєднається до лідерів до початку саміту. Високий представник Федеріка Могеріні, як і віце-президенти Шевчович та Домбровскіс, комісари Хан та Мальмстрьом також будуть брати участь в пленарному робочому ланчі", - сказав Схінас.

Нагадаємо, одним із підсумків саміту Україна-ЄС має бути виділення України фінансової допомоги у сумі 120 млн євро для продовження реформи держслужби та у сфері протидії корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: