ЄС задоволений темпом і якістю реформ в Україні - президент Єврокомісії

Четвер, 24 листопада 2016, 16:21

У керівництві Євросоюзу задоволені прогресом українських реформ і очікують подальших кроків, які, зокрема, дадуть змогу розблокувати надання фінансової допомоги.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер після саміту Україна-ЄС у Брюсселі, відповідаючи на питання кореспондента "Європейської правди".

"Ми проводимо оцінку на регулярній основі прогрес українських реформ…Певні документи були підписані сьогодні, включаючи фінансові аспекти і все буде залежати від прогресу, який буде у наступні тижні, місяці і роки. Ми дуже задоволені темпом і якістю реформ, які проводяться в Україні", - сказав Юнкер.

Він також нагадав, що Україна має виконати кілька умов для отримання транші макрофінансової допомоги у 600 млн євро, зокрема, скасувати заборону на експорт лісу.

У свою чергу президент Петро Порошенко заявив, що сьогодні оговорювалося продовження реформ, і співпраця з ЄС буде зосереджена щодо допомоги в імплементації судової реформи, конституційної реформи, а також щодо нового Верховного суду.

Також в пріоритетах будуть економічна реформа та зміцнення системи безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.