Туреччина потребує підтримки Заходу в боротьбі з тероризмом – віце-премʼєр

П'ятниця, 25 листопада 2016, 12:17

Туреччина зіткнулася з терористичними загрозами з боку трьох різних організацій і потребує підтримки Заходу, щоб боротися з ними.

Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш, повідомляє Reuters.

Виступаючи в Лондоні в Королівському інституті Куртулмуш назвав Туреччину "островом стабільності" в неспокійному регіоні, але наголосив на тому, що його країна зіткнулися з погрозами від "Ісламської держави", Робітничої партії Курдистану, а також послідовників опозиційного священнослужителя Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації держперевороту 15 липня.

"Ми воюємо з терористичними організаціями, ми потребуємо підтримки західних організацій", - сказав Куртулмуш.

Турецькі політики говорять, що цей крок виявиться більш шкідливим для Європи, як це може відкрити двері для потоку біженців.

За словами Куртулмуша, попри останні події повʼязані з голосуванням Європарламенту і погрозами Ердогана "відкрити кордони для мігрантів" в ЄС, Анкара не сходить із зовнішньополітичної орбіти Заходу.

Проте, він наголосив, що "Туреччина буде продовжувати диверсифікацію своєї багатосторонньої зовнішньої політики, і проводити її згідно зі своїми власними національними інтересами".

Також турецький урядовець відзначив, що Організація Об'єднаних Націй втратила здатність вирішувати політичні проблеми в світі.

"Після" холодної війни" – це вже не світовий порядок, це свого роду світовий безлад" – наголосив Куртулмуш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: