Обаму і Трюдо розкритикували через співчуття щодо смерті Кастро

Неділя, 27 листопада 2016, 11:21

Президент США Барак Обама був розкритикований республіканцями після заяви, в якій він висловив співчуття у зв’язку із смертю лідера Кубинської революції Фіделя Кастро.

Про це повідомляє The Washington Examiner.

За останні два роки Обама відновив дипломатичні відносини з Кубою і почав знімати ембарго, яке десятиліттями було накладене на острівну державу.

"Під час мого президентства, ми наполегливо працювали, щоб залишити минуле позаду. Я вболіваю за майбутнє, в якому відносини між нашими двома країнами визначають не наші відмінності, а багато речей, які ми поділяємо як сусіди і друзі", - написав Обама.

Республіканці звинуватили адміністрацію Обами в симпатіях до комуністів. Сенатор від Флориди Марко Рубіо заявив, що "у жалюгідній заяві про смерть диктатора Фіделя Кастро не згадується про тисячі людей, яких він убив і посадив в тюрму".

Радник новообраного президента Дональда Трампа Ньют Гінгріч написав у Twitter, що "ні за яких обставин ні президент Обама, ні віце-президент Байден або держсекретар Керрі не повинні летіти на Кубу на похорон Кастро. Він був тираном".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо також був розкритикований опонентами після заяви, в якій висловив "глибоку скорботу" з приводу смерті Фіделя Кастро, повідомляє CBC News.

Трюдо згадав покійного президента Куби як "легендарного революціонера і оратора," і сказав, що він був хорошим другом його батька.

Багато політиків, особливо членів консервативної партії, засудили заяву Трюдо, вказуючи на порушення прав людини протягом півстолітнього режиму Кастро.

Одна із лідерів консерваторів Ліза Райтт написала на Facebook, що Трюдо має бути соромно за себе після такої заяви.

"Цими словами Джастін Трюдо поставив себе на неправильній стороні історії - проти мільйонів кубинців, які прагнуть свободи. Прем'єр-міністру повинно бути соромно. Він повинен відкликати цю заяву і вибачитися", - написала вона.

Лідер опозиції Рона Емброуз в письмовій заяві нагадала, що під час правління Кастро тисячі людей жили в злиднях, були заарештовані і страчені.

"Мої думки і молитви з народом Куби, які продовжують відчувати довгий і деспотичний режим навіть після його смерті", - написала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: