Правозахисники звинуватили поліцію Італії у надмірній жорстокості щодо мігрантів

Четвер, 3 листопада 2016, 14:31

Одна з провідних правозахисних міжнародних груп Amnesty International звинуватили італійську поліцію у використанні насильницьких методів до мігрантів.

Про це повідомляється у звіті на сайті організації.

Правозахисники заявили, що зафіксовано 24 випадки жорстокого поводження, включаючи побиття і удари струмом. Інциденти здебільшого траплялися, коли поліцейські намагалися взяти у мігрантів відбитки пальців.

"В результаті отриманих травм люди, що прибувають в Італію після важкої подорожі, піддаються неадекватні оцінки і в деяких випадках жахливому насильству з боку поліції, а також незаконній висилці", - йдеться у звіті.

Під тиском урядів та інститутів ЄС, Італія ввела практику примусового отримання відбитків пальців.

Правозахисники заявляють, що мають докази залякування і використання надмірної фізичної сили, щоб змусити знову прибулих чоловіків, жінок і навіть дітей пройти процедуру дактилоскопії.

З 24 підтверджених випадків жорстокого поводження, зібраних організацією, 16 включають побиття. 25-річна жінка з Еритреї розповіла, що поліцейський кілька разів вдарив ї в обличчя, поки вона не погодилася здати відбитки пальців.

"Європейські країни мають право переміщати людей зі своєї території, але вони не можуть нехтувати своїми зобов'язаннями за міжнародним правом. Італійські власті повинні покласти край порушенням і забезпечити, щоб людей не відправляли назад в країни, де вони ризикують піддатися переслідуванню або тортурам", - наголошують правозахисники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: