У Польщі ухвалили закон про фіндопомогу при народженні дітей з вадами розвитку

П'ятниця, 4 листопада 2016, 14:19

Сейм Польщі ухвалив закон про підтримку вагітних жінок та сімей "За життя".

Про це повідомляє TVN24.

Положення закону передбачають, що у зв'язку з народженням важко хворої дитини матері буде призначена разова виплата у розмірі 4 тис. злотих (або 1 тис. дол.).

Також повідомляється, родин, в яких народилася дитина з вадами розвитку, буде призанчений асистент з соціальної служби з підтримки родин, завданням якого буде допомога при вихованні такої дитини.

При обговоренні урядового законопроекту в залі парламенту уповноважений уряду у справах неповносправних Григорій Міхалкевич заявив, що одноразова фінансова допомога у розмірі 4 тис. злотих – це лише одна з форм допомоги, передбачених у проекті програми з комплексної допомоги неповносправним, яку уряд має представити до кінця цього року.

Нагадаємо, 2 листопада до Сейму надійшов урядовий законопроект "За життя", який дозволить надати підтримку вагітним жінкам та їхнім дітям, з особливим акцентом на потребах дітей з важкими генетичними вадами та невиліковними хворобами.

Створення урядової програми "За життя" прем’єр-міністр Беата Шидло анонсувала у жовтні, коли Сейм відхилив законопроект громадянського комітету "Стоп абортам", що повністю забороняв виконання абортів та передбачав кримінальну відповідальність для жінок, котрі перервали вагітність.

Як сказала тоді Беата Шидло, польський уряд запропонує програму, яка б пропонувала різні можливості підтримки для сімей, які виховують неповносправних дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.