Екс-прем'єр Італії Ренці очікує виборів у червні 2017-го року - ЗМІ

Понеділок, 12 грудня 2016, 15:14

Колишній премʼєр-міністр Італії Маттео Ренці очікує, що наступні парламентські вибори в Італії можуть відбутися вже у червні 2017-го року.

Про це повідомляє Reuters.

 "Наступні вибори, імовірно, відбудуться у червні та пройдуть за пропорційною виборчою системою", – сказав він в інтервʼю Quotidiano.net.

Хоча, за словами Ренці, він очікує, що нинішні парламентарі  чинитимуть опір призначенню виборів на червень і просуватимуть ідею виборів у вересні, адже що у цьому випадку вони матимуть право на отримання державної пенсії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент Італії  Серджо Маттарелла доручив главі МЗС країни Паоло Джентілоні сформувати новий уряд.

"Він кваліфікований посадовець і зробить все добре. Хай йому щастить", – так прокоментував призначення Ренці.

Втім, варто додати, що прес-секретар Ренці не підтвердив ці слова колишнього прем’єра, і заявив, що журналіст опублікував інтервʼю без узгодження з Ренці.

Як відомо, після провалу конституційного референдуму, прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці, подав у відставку, як і обіцяв напередодні плебісциту.

Відзначимо, чергові парламентські вибори в Італії мають відбутися у 2018 році, але багато політиків, особливо від євроскептичних партій, закликають провести дострокові вибори вже на початку наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: