Екс-міністр оборони США рекомендував Трампу кандидатуру Тіллерсона на посаду держсекретаря

Середа, 14 грудня 2016, 09:10

Кандидатуру Рекса Тіллерсона на посаду держсекретаря новообраному президенту США Дональду Трампу порадили екс-міністр оборони США Роберт Гейтс та екс-держсекретар США Кондоліза Райз.

Про це повідомляє The Washington Post.

Видання повідомляє, що ще 2 грудня Трамп запросив Гейтса на зустріч, щоб обговорити кандидатури фаворитів на посаду держсекретаря.

Під час зустрічі Гейтс порадив главу ExxonMobil.

"Я рекомендував Рекса", - сказав Гейтс Трампу, маючи на увазі Рекса Тіллерсона, головного виконавчого директора компанії Exxon Mobil Corp.

В інтерв'ю Гейтс розповів, що, йдучи на зустріч, він не мав наміру рекомендувати Тіллерсона, він також більш нікого не рекомендував.

За словами Гейтса, Трамп був заінтригований щодо пропозиції такої кандидатури, оскільки він не розглядав Тіллерсона на цю посаду взагалі.

Повідомляється, що також за день до цього Райс рекомендувала Тіллерсона майбутньому віце-президенту Майку Пенсу.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп обрав главу нафтової корпорації Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона, відомого своїми проросійськими заявами, наступним держсекретарем США.

Як відомо, серед усіх кандидатів, що розглядалися на посаду держсекретаря, у Тіллерсона, можливо, найбільш тісні зв’язки з російським президентом Володимиром Путіним.

У 2011 році Exxon Mobil Corp. уклала з РФ угоду про партнерство, яка, за словами Путіна, була варта $500 млрд. У 2012 році Кремль нагородив Тіллерсона орденом.

На посаді генерального директора Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон виступав проти санкцій щодо Росії.

Раніше повідомлялося, що Рекс Тіллерсон може бути відхилений Сенатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.