У Швейцарії може пройти новий референдум щодо обмеження імміграції

Четвер, 29 грудня 2016, 16:13

У Швейцарії почали збирати підписи за проведення референдуму проти схваленого парламентом плану реалізувати обмеження на імміграцію.

Про це повідомляє Tages-Anzeiger.

Ініціатором став член Соціально-демократичної партії Ненад Стоянович, який пропонує провести референдум щодо реалізації ініціативи, прийнятої в 2014 році для стримування імміграції.

У Twitter він опублікував аплікаційну форму, яку мають заповнити прихильники референдуму.

Стоянович, який викладає політологію в університеті Люцерна, сказав, що робить це як приватна особа і не представляє жодну політичну силу.

Для проведення загальнонаціонального референдуму протягом 100 днів необхідно зібрати 50 тисяч підписів Якщо підписи будуть зібрані,нове голосування по реалізації антиімміграційної ініціативи може відбутися вже в травні 2017 року.

У 2014 році швейцарці на референдумі проголосували за введення квот на імміграцію з країн Європейського Союзу. Однак парламент не затвердив цього рішення.

Реалізації ініціативи 2014 порушуватиме принцип вільного пересування, що викликало б невдоволення ЄС.

Замість цього депутати обрали рішення, яке передбачає, що місцевим претендентам на роботу при працевлаштуванні надаватиметься перевага перед громадянам Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: