Прикордонне агентство ЄС створило групу оперативного реагування

Середа, 7 грудня 2016, 15:21

Європейське агентство прикордонної служби і берегової охорони (Frontex) з сьогоднішнього дня готове розгорнути 1500 прикордонників в короткі терміни для допомоги державам-членам у надзвичайних ситуаціях на зовнішніх кордонах ЄС.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Frontex.

Група оперативного реагування складається зі співробітників, які представляють держави-члени ЄС та асоційовані країн Шенгенської угоди. У кризовій ситуації вони будуть знаходитися у беспосередньому підпорядкуванні Frontex, і будуть розміщені протягом п'яти днів.

Група буде доповненням до регулярних розгортань офіцерів в операціях Frontex на зовнішніх кордонах ЄС.

Держави-члени також погодилися надати необхідне технічне обладнання, які можуть бути використані для оперативного втручання, у тому числі автомобілі, судна і літаки.

"Сьогодні ми отримали потужний інструмент, який дозволить Frontex надавати допомогу державам-членам і разом впоратися з надзвичайними ситуаціями на зовнішніх кордонах ЄС набагато більш швидко і ефективно", - сказав виконавчий директор агентства Фабріс Леггері.

До групи входять співробітники прикордонного контролю, експерти із реєстрації та сканування пальців, досвідчені співробітники із документування.

На даний час на зовнішніх кордонах ЄС працюють близько 1200 офірцерів агентства, які допомогають державам-членам ЄС із прикордонним контролем, реєстрацією та ідентифікацією мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: