У Брюсселі відкриють нову будівлю Європейської ради, що має форму яйця

Фото
Четвер, 8 грудня 2016, 09:48

У Брюсселі в суботу відбудеться відкриття нової будівлі Європейської ради, що має форму яйця, розміщеного всередині скляного куба.

Про це повідомляє видання Euractiv.

"Розташована в самому серці Європейського кварталу Брюсселя будівля "Європа" стане першим кроком у спробі поліпшити зовнішній вигляд інституцій ЄС у комплексі з новою пішохідною зоною в районі кільця Шумана", - зазначає видання.

 

Будівля загальною вартістю 321 млн євро була розроблена з метою створення простору для зібрань, відокремленого від шуму і пилу середмістя.

 

Яйцеподібна конструкція свого часу спричинила жорстку критику з боку тодішнього прем’єра Британії Девіда Кемерона, який заявив, що це непотрібні витрати в умовах жорсткої економії національних бюджетів.

Для широкого загалу будівлю відкриють 10 грудня. Європейські ж лідери зберуться на зустріч у цій будівлі в січні.

Зазначається, що тут щороку відбувається до 6000 зустрічей у різних форматах. Зустрічі ж на найвищому рівні проходять 8-9 разів на рік. Рекордом став 2015 рік, коли відбулося 12 самітів.

Необхідність нової будівлі Європейської ради обґрунтовується тим, що стара будівля була неспроможна приймати саміти за участю африканських, латиноамериканських, азійських країн, які збирали у Брюсселі до 90 делегацій.

Чиновники наполягають, що нова будівля з 250 офісами забезпечить більшу ефективність роботи Європейської ради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.