Австрія розпочала головування в ОБСЄ

Неділя, 1 січня 2017, 14:27

Австрія з 1 січня перейняла від Німеччини головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі в 2017 році.

Як йдеться на сайті організації, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії представить пріоритети австрійського головування у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ 12 січня.

За словами голови МЗС Австрії Себастіана Курца, наразі ОБСЄ має три потужні виклики. Серед них заплутані кризи і конфлікти, відсутність взаємної довіри між країнами, а також на хвилюючий феномен зростаючої радикалізації та насильницького екстремізму, особливо - серед молоді.

"Австрія готова взяти відповідальність та головувати вдруге в  організації впродовж двох десятиліть", - підкреслив міністр.

За його словами, ОБСЄ може забезпечувати усіма необхідними інструментами у просуванні деескалації конфліктів та створювати можливість для знаходження стійких політичних рішень цих конфліктів, включаючи український.

"Ми повинні робити все можливе, щоб запобігти подальшому загостренню збройної конфронтації, в тому числі працювати за допомогою створених форматів для мирного вирішення конфліктів в регіоні ОБСЄ", - додав він.

Про кризу ОБСЄ можна почитати у статті "Організація зі співпраці та ізоляції в Європі: не дуже жива, але корисна".

Також варто відзначити, що головування Австрії, може поглибити цю кризу, адже ця країна висупає за зняття санкції з РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.