Суд Нідерландів схвалив конфіскацію у журналістів матеріалів по МН17

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:10

У Нідерландах суд постановив, що вилучення матеріалів щодо катастрофи літака рейсу МН17, збитого над Донбасом, які намагалися провести журналісти з Нідерландів і дозволив використати частину їх в інтересах слідства.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нідерландський журналіст Стефан Бек, який був одним з затриманих з матеріалами журналістів.

"Суддя вирішив, що конфіскація матеріалу виправдана. Ми з цим не згодні. Вони (слідча група – ред..)хочуть видалити частину фотографій, а з частини зробити копії", – написав журналіст.

Бек також повідомив про те, він разом Мішелем Спеккерсом готові зробити слідчій групі взаємовигідну пропозицію з надання матеріалів. У випадку відмови журналісти подати апеляцію на таке рішення суду. 

Нагадаємо, 9 січня, в аеропорту "Скіпхол" у Нідерландах поліція затримала нідерландського журналіста Мікеля Спеккерса, у якого вилучила уламки літака рейсу МН17, включаючи можливі людські останки, які він знайшов на місці аварії на сході України.

Раніше повідомлялося, що в Нідердандах працівника поліції підозрюють в онлайн-торгівлі речима, пов'язаними з малайзійським "Боїнгом", збитим проросійськими бойовиками на Донбасі в липні 2014 року.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: