Україна виграла в ЄСПЛ справу щодо надання права на проживання

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:16

Європейський суд з прав людини прийняв рішення на користь України у справі палестинця Хешама Абухмада, який скаржився на те, що не може отримати право на проживання у країні.

Про це свідчить інформація про рішення суду у справі "Абухмад проти України" (31183/13).

Будучи резидентом в Україні більше 20 років на підставі тимчасового виду на проживання, Абухмад заявив, що з 2010 року почав стикатися з низкою труднощів з боку української влади.

Він досі не зміг легалізувати своє проживання в Україні, зокрема, невирішеними залишаються його клопотання про надання притулку і право іммігрувати.

Абухмад стверджував, що тривала невизначеність його права на проживання в Україні і його потенційне видворення з країни порушує його право на приватність і сімейне життя.

Суд зазначив, зокрема, що нове клопотання про надання притулку, як і раніше розглядається, а це означає, що заявнику не загрожує неминучу висилка з України.

Щодо скарги Абухмада, що невизначеність статусу його перебування в Україні заважає приватному життю, суд визнав, що Україна виконала своє зобов'язання щодо забезпечення ефективної і доступної процедури для вирішення цих питань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: