Хорватія стала на крок ближче до членства у Шенгені

П'ятниця, 20 січня 2017, 15:36

Європейська комісія запропонувала Хорватії поступову інтеграцію до Шенгенської інформаційної системи (SIS), в результаті чого країна стала ближче до повноцінного членства в Шенгені.

Про це повідомляє Euractiv.

Єврокомісія має намір запропонувати Раді ЄС інтегрувати Хорватію до системи SIS, яка є найбільш широко використовуваною системою обміну інформацією для прикордонного контролю в Європі.

"Це ще один важливий крок у підвищенні ефективності обміну інформацією між державами-членами та підвищення безпеки європейських громадян", - йдеться у заяві Єврокомісії.

На даному етапі Хорватія буде працювати в системі тільки з метою співробітництва у правоохоронній сфері.

"Це дозволить налагодити більш тісну співпрацю між Хорватією та іншими державами-членами ЄС і країнами Шенгенської зони у пошуку людей, яких підозрюють у зв'язку із злочинною діяльністю, зниклих без вісті людей, а також у пошуку викрадених транспортних засобів, документів тощо", - зазначили в Єврокомісії.

Хорватія приєдналася до Євросоюзу в 2013 році і сподівається повністю увійти в Шенгенську зону в 2018 році. 

Шенген був створений в 1995 році і Хорватію є однією з шести держав-членів ЄС, що не входять до нього, як і Болгарія, Кіпр, Ірландія, Румунія і Велика Британія.

Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн натомість входять у Шенген, хоча не є членами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: