У Хорватії проросійського депутата силою видворили з парламенту

Фото
П'ятниця, 20 січня 2017, 17:04

У Хорватії депутатів опозиційної партії Živi zid Івана Пернара і Івана Сінчіча силою вивели з зали засідань парламенту після того, як вони відмовилися зробити це на вимогу спікера.

Про це повідомляє видання Vecernji list.

Варто зазначити, що весь процес виведення Пернара із зали засідань Сабору (хорватського парламенту) транслювався в прямому ефірі на сторінці депутата у Facebook.

 

"Оце демократія, оце ХДС (Хорватська демократична співдружність – правляча партія), оце їх політика свободи слова і демократія, їх методи!" - кричав депутат, коли охорона буквально виносила його з залу.

Водночас у хорватському парламенті стверджують, що з зали засідань було виведено ще одного депутата-опозиціонера Івана Сінчіча.

Інцидент стався під час обговорення ініціативи щодо позбавлення імунітету двох депутатів Божі Петрова і Міро Буля з метою розпочати проти них кримінальну справу за наклеп. Обговорення переросло в серію взаємних звинувачень політичних супротивників.

Спікер намагався взяти під контроль ситуацію і робив зауваження учасникам дискусії, після того як його не почули він попросив охорону про допомогу.

Варто зазначити, що Іван Пернар відомий своєю жорсткою опозицією до НАТО, також він неодноразово висловлював проросійську і антинатовську позицію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: