В Ємені спецназ США знищив до 30 бойовиків "Аль-Каїди" та цивільних – ЗМІ

Неділя, 29 січня 2017, 16:02

Внаслідок спецоперації військових США в Ємені загинули 30 осіб, серед яких бойовики "Аль-Каїди" та понад 10 мирних мешканців.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву владу.

"Десантники на вертольотах провели рейд на півдні Ємену в неділю, внаслідок чого загинули близько 30 осіб, у тому числі підозрювані у причетності до "Аль-Каїди" і цивільні місцеві мешканці", – йдеться у повідомленні.

Агенція відзначає, місцеві мешканці і чиновники, а також "Аль-Каїди" стверджують, що напад було здійснено військовими США, які поки що не підтвердили факт операції.

Медики на місці події розповіли, що були 30 вбиті осіб, серед яких 10 жінок і троє дітей.

"Якщо інформація про рейд спецназу США підтвердиться, то рейд буде першим втручанням американських військових в громадянську війну в Ємені за два роки. Це також буде перша така операція за президента Дональда Трампа", – відзначає агенція.

Також повідомляється, що "Аль-Каїда" у повідомленні в своєму офіційному аккаунті у Telegram висловила жаль з приводу загибелі Аль-Дахаба та інших бойовиків, кількість загиблих при цьому не уточнюється.

"Операція почалася на світанку, коли безпілотник розбомбив будинок Абдулрауфа Аль-Дахаба, а потім прилетіли вертольоти, що доставили десантників, які увірвалися в будинок і вбили всіх всередині", – цитує агенція місцевого мешканця, який говорив на умовах анонімності.

"Потім бойовики відкрили вогонь по американським солдатам, які залишили зону, і вертольоти завдали ударів по бойовикам і будникам, що призвело до серйозних жертв", – йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.