МЗС Туреччини: 350 дипломатів були звільнені через прихільність до Гюлена

Субота, 7 січня 2017, 10:03

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу оприлюднив дані щодо очистки дипломатичного відомства після спроби перевороту в цій країні в липні минулого року.

Про це повідомляє видання Turkish Minute.

Відповідаючи на запит одного з турецьких парламентарів, Чавушоглу повідомив, що від 15 липня через можливі зв’язки з рухом Гюлена було звільнено 408 співробітників МЗС, 350 з яких мали статус дипломата.

Раніше повідомлялося, що частина дипломатів були відкликані до столиці через підозри у їх позитивному ставленні до Гюлена, однак вони відмовилися виконувати наказ та попросили про політичний притулок у країні перебування.

Видання додає, що загалом після спроби перевороту з державних органів було звільнено більше 115 тисяч людей. Крім того, 90 тисяч турків було затримало та більше 41 тисячі – арештовано.

Список арештованих включає журналістів, суддів, прокурорів, поліцейських і військових, вчених, губернаторів і навіть одного коміка. Критики стверджують, що списки прибічників Ґюлена для арешту були складені владою ще до спроби перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.