Військові літаки КНР та США "небезпечно зблизилися" над Південно-Китайським морем

Субота, 11 лютого 2017, 10:49

Над Південно-Китайським морем стався інцидент між військовими літаками США та КНР, які наблизилися на небезпечну відстань один до одного.

Про це пише Associated Press.

"Пентагон заявив, що зближення патрульного літака КНР та розвідувального літака ВМС США над Південно-Китайським морем виявилося ненавмисним, і обидва пілоти вийшли з ситуації професійно, завдяки точним і вчасним переговорам по радіо", – йдеться у повідомленні.

Агенція відзначає, що цей інцидент став першим за нової адміністрації Дональда Трампа.

Так, за інформацією представника Пентагону китайський KJ-200 пролетів на відстані 305 метрів від розвідувального літака ВМС США Р-3С в міжнародному повітряному просторі над мілководдям острова Скарборо-Шол біля Філіппін в середу.

За інформацією Міноборони США, китайський літак перетнув траєкторію польоту американського літака, змусивши той змінити курс.

"Ми не побачили жодних доказів, що це було навмисно", – підкреслили у Пентагоні, ще раз наголосивши на тому, що інцидент був "разовий."

За словами представника відомства капітана Джеффа Девіса обидва пілоти були в "нормальному радіоконтакті" і їх поведінка була професійною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.