Німеччина планує депортувати рекордну кількість мігрантів

Понеділок, 20 лютого 2017, 08:20

Уряд Німеччини планує, що цього року з країни буде депортована рекордна кількість мігрантів, яким було відмовлено у наданні притулку.

Про це в інтервʼю виданню Bild am Sonntag повідомив керівник адміністрації канцлера Ангели Меркель Петер Альтмаєр.

"У 2016 році ми значно скоротили кількість біженців, які проходять курс для інтеграції визнаних біженців. Зараз мова йде про те, щоб ті, хто не має права на отримання притулку, залишили Німеччину", – відзначив він.

За словами Альтмаєра, минулого року понад 80 000 мігрантів, яким було відмовлено у наданні притулку,  були депортовані до країн походження.

"Це рекорд, і це кількість буде зростати. У 2016 році близько у Німеччині було зареєстровано 700 000 клопотань про надання притулку і майже 300 000 були відхилені", – повідомив чиновник.

"Ми хочемо вислати цих людей якомога швидше, інакше постраждає наш авторитет як правової держави. Ми повинні висилати цих людей з країни набагато швидше, особливо це стосується злочинців і людей, які ставлять під загрозу нашу безпеку", – наголосив Альтмаєр.

Раніше повідомлялося, за 11 місяців минулого року Німеччина депортувала 23 750 іноземців, які були зобов’язані залишити країну після відмови їм у наданні притулку, що на кілька тисяч більше, ніж у попередньому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.