Юнкер: США потребують сильного об'єднаного ЄС

Понеділок, 20 лютого 2017, 13:24

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що США потребують сильного об'єднаного Європейського Союзу в усіх можливих питаннях щодо безпеки.

Про це Юнкер сказав у своїй заяві для ЗМІ на прес-конференції з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Майком Пенсом, перед початком зустрічі у Брюсселі.

"Я не думаю, що настав момент, який розділить США та ЄС. Ми партнери вже стільки десятиліть у світі. Глобальна стабільність сильно залежить від хороших стосунків між США та ЄС" - сказав Юнкер.

"Я думаю, що США потребують сильного об'єднаного ЄС в усіх можливих безпекових питаннях, де ми хочемо посилити наші власні зусилля щодо захисту", - сказав Юнкер, додавши, що йдеться зокрема про витрати на оборону.

Крім того, на прес-конференції перед початком спільних обговорень з Пенсом, голова Єврокомісії зазначив про важливість економічних стосунків між США та ЄС.

Раніше повідомлялося, що віце-президент США Майк Пенс прибув до Брюсселя, аби налагодити "тісніші звʼязки" адміністрації Трампа з керівниками Євросоюзу.

Нагадаємо, віце-президент США Майк Пенс заявив у Брюсселі, що США залишаються відданими своїм зобов’язанням щодо колективної безпеки в рамках НАТО і підтримують подальшу тісну співпрацю з Європейським союзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: