Екс-посла США в ООН Саманту Пауер критикують за співчуття Чуркіну

Понеділок, 20 лютого 2017, 21:43

Колишній посол Сполучених штатів Америки Саманта Пауер написала twitter-повідомлення, в якому назвала Чуркіна "турботливим" та дуже професійним дипломатом, що сприяв російсько-американській дружбі.

Водночас, в коментарях до цього допису Пауер критикують та нагадують про діяльність Чуркіна в Радбезі ООН.

"Спустошена через смерть російського посла Віталія Чуркіна. (Він був) маестро дипломатії і надзвичайно чутливий чоловік, який робив все від нього залежне щоби подолати розбіжності між Сполученими штатами та Росією", - написала Саманта Пауер.

Водночас, читачі твіттеру Пауер піддали її критиці через таке висловлення співчуття.

Коментатори нагадали екс-послу США про роль Чуркіна у виправданні російської агресії в Україні та бомбардувань цивільних кварталів в Сирії.

"Але ж ви написали книгу про геноцид, чи не так? І тепер ви оплакуєте того, хто найбільше доклався до його уможливленя?" - написав один з читачів.

"Ці мости (між РФ та США) побудовані на українській та сирійській крові. Це його надбання", - додав інший.

 
 

Примітно, що за деякий час у коментарях з’явилися проросійські дописувачі, в тому числі, із прапорами "Новоросії" на аватарах, що взялися заперечувати критику на адресу Чуркіна.

Як повыдомлялося, в четвер помер постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін, якого можна вважати одним із символів російської брехні щодо подій в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.