Охоронця лідера ультраправих Нідерландів затримали за розголос секретної інформації

Четвер, 23 лютого 2017, 16:56

Співробітник служби безпеки Нідерландів (DBB), який входив до команди, що охороняла лідера ультраправої "Партії свободи" Герта Вілдерса, затриманий за підозрою у розголошенні інформації.

Про це повідомляє ВВС.

За інформацією правоохоронців, співробітник служби безпеки надавав інформацію злочинному угрупованню з Марокко. Він сам має марокканського походження. 

Затриманий агент DBB був членом групи, яка перевіряла місця, де Вілдерс планував публічні виступи, він особисто не охороняв політика.

Вілдерс, відомий своїми антиісламськими та антимігрантськими заявами, перебуває під цілодобовою охороною протягом більш ніж десяти років через постійні погрози.

Минулого року Вілдерс був визнаний винним у розпалюванні ненависті через свою публічну обіцянку зменшити кількість марокканців у Нідерландах.

Після того, як стало відомо про затримання співробітника спецслужби, Вілдерс заявив, що тимчасово призупиняє будь-яку публічну діяльність.

"Новини надзвичайно тривожні. До тих пір поки всі факти про розслідування корупції у DBB не стануть відомі, призупиняю громадську діяльність", - написав він у Twitter.

Зазначимо, що на 15 березня у Нідерландах заплановані парламентські вибори і партія Вілдерса на даний момент має найбільшу підтримку серед виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: