У Німеччині стрітрейсерів вперше засудили до довічного за смертельне ДТП

Понеділок, 27 лютого 2017, 20:44

Суд у Берліні визнав двох нелегальних вуличних гонщиків, які спричинили смертельну автомобільну аварію, винними у вбивств, і засудив їх до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє The Local.

Хамді Х. та Марвін М. були засуджені до максимальних строків ув'язнення після того, як звинувачення вимагало обвинувального вироку за статтею "вбивство", а не "ненавмисне вбивство". Вперше в історії Німеччини суд визнав стрітрейсерів винними у вбивстві.

Обвинувачення стверджувало, що навіть якщо гонщики не планували нікого вбивати під час перегонів 1 лютого 2016 року, вони усвідомлювали імовірність смертельних наслідків. Вирок означає, що обвинувачені проведуть мінімум 15 років за ґратами.

Двоє стрітрейсерів влаштували перегони через західний Берлін, під час яких Хамді Х. на швидкості 160 кілометрів на годину врізався у джип. В результаті ДТП 69-річний водій джипа загинув на місці.

Німеччина намагається посилити закони проти незаконних вуличних гонок. Міністерство транспорту пропонує, щоб подібні змагання каралися тюремним строком до 10 років, а не розглядалися як адміністративні правопорушення, які караються штрафом і тимчасовим призупиненням дії водійського посвідчення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: