Ле Пен оголосила про старт президентської кампанії, обіцяє "свободу" Франції

Субота, 4 лютого 2017, 13:15

Лідер ультраправого Національного фронту Марін Ле Пен оголосила про старт президентської кампанії, обіцяючи зробити Францію "вільною".

Про це повідомляє Reuters.

"У найбільш непередбачуваних передвиборних перегонах у Франції протягом десятиліть, Національний Фронт сподівається, що два дні з'їзду у Ліоні, де Ле Пен викладає свою передвиборну платформу, допоможуть переконати виборців голосувати за неї", - зазначає агентство.

У своїх 144 "зобов'язаннях" Ле Пен пропонує залишити зону євро, ввести податки для іноземних працівників, знизити пенсійний вік та збільшити низку соціальних допомог при одночасному зниженні податку на заробітну плату для малих підприємств і податку на прибуток.

Крім того, вона обіцяє безкоштовну освіту лише для громадян Франції, пропонує найняти 15,000 поліцейських та збудувати більше в'язниць.

Вона також заявила, що має намір вивести Францію з об'єднаного командування НАТО та у разі необхідності, якщо вимоги Франції не будуть задоволені, провести референдум про вихід країни з Євросоюзу.

"Мета програми полягає, насамперед, в тому, щоб знову повернути Франції свободу та дати людям право голосу", - заявила вона.

Нагадаємо, глава французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен зберігає лідерство серед інших кандидатів у президенти у першому турі, однак програє за будь-яких розкладів у другому.

Раніше повідомлялося, що лідер ультраправої партії "Національний фронт" та кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен втрачатиме щомісяця зі своє зарплати у Європарламенті 7 тисяч євро починаючи з 1 лютого 2017 року, оскільки відмовляється повернути майже 300 тисяч євро, незаконно виплачених своїм помічникам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.