Трамп пообіцяв відновити заборону в'їзду в США, призупинену судом

Субота, 4 лютого 2017, 16:31

Президент США Дональд Трамп пообіцяв відновити дію указу про заборону в'їзду у США громадянам семи країн, який був тимчасово зупинений Федеральним судом в Сіетлі.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Думка цього так званого судді, який по суті відкинув дотримання законів у нашій країні, є безглуздою, і це буде скасовано", - написав він.

"Коли країна більше не може сказати, хто може, а хто не може в'їжджати чи виїжджати, особливо з міркувань безпеки, то це - велика біда!" - написав Трамп.

Нагадаємо, що Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа, в якому той розпорядився припинити прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Дію указу призупинено по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Так, прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон заявив, що тепер люди, що потрапили під дію указу Трампа, знову зможуть звертатися за візами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.