Глава МВС Німеччини виступив проти агітації турецьких політиків у країні

Понеділок, 13 березня 2017, 14:35

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр розкритикував прагнення Анкари домогтися проведення агітаційних заходів турецьких політиків на території Німеччини.

Про це він заявив у ефірі телеканалу ARD, повідомляє Deutsche Welle.

"Я цього не хочу. Турецькій передвиборній боротьбі не місце в Німеччині", - заявив міністр.

Де Мезьєр зазначив, що в самій Туреччині існує норма, згідно з якою проведення політичних агітаційних кампаній за кордоном заборонено, однак, щоб обійти це правило, політики часто намагаються не пов'язувати свої виступи з майбутніми голосуваннями.

"Я проти цього", - cказав він.

Необхідно "розумно зважити", чи слід забороняти турецьким політикам в'їзд до Німеччини, як це зробили Нідерланди, додав глава МВС.

Він вказав на те, що існують "чіткі межі", зокрема зафіксовані у Кримінальному кодексі: "Той, хто ображає або злісно зневажає ФРН чи її конституційний лад, порушує закон. Це межа", - нагадав де Мезьєр.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган порівняв політику ФРН щодо Анкари з методами націонал-соціалістів. Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала слова турецького політика "недоречними" і невиправданими.

Як відомо, в суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.

Також у суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: