Юнкер: результати виборів у Нідерландах надихнуть багатьох

Четвер, 16 березня 2017, 13:32

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер привітав з перемогою в. о. прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте та підкреслив, що результати цих виборів надихнуть багатьох.

Про це йдеться в офіційному листі, надісланому Рютте від Юнкера, повідомив представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас на прес-конференції у Брюсселі.

"Президент Юнкер розмовляв із прем'єр-міністром Рютте вчора вночі та надіслав офіційного листа з привітаннями цього ранку.

Він привітав прем'єр-міністра з його очевидною перемогою. Він підкреслив, що це є голос за Європу, голос проти екстремізму, і результати цих виборів надихнуть багатьох", - цитує Схінас слова Юнкера.

Зазначимо, що багато європейських лідерів надіслали привітальні повідомлення Рютте, партія якого отримала найбільшу кількість голосів на виборах.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Нідерландах після підрахунку майже 95% голосів лідирує партія нинішнього прем'єра Марка Рютте - "Народна партія за свободу і демократію" (VVD), здобуваючи 33 мандати.

Ультраправа "Партія свободи" Герт Вілдерса, головного конкурента Рютте здобуває 20 місць, що на п'ять місць більше, ніж минулого разу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.