У Франції пройдуть перші теледебати кандидатів на пост президента

Понеділок, 20 березня 2017, 09:57

Кандидати на посаду президента Франції проведуть перші теледебати, які можуть змінити чинний розклад сил за місяць до виборів.

Про це повідомляє AFP.

В понеділок, 20 березня, п'ятірка суперників зустрінуться в теледебатах, що може вплинути на велику кількість виборців, які ще не визначилися, за кого віддати свій голос.

На перших теледебатах зустрінуться п'ять основних претендентів: лідер партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, незалежний кандидат Еммануель Макрон, соціаліст Бенуа Амон, голова "Лівої партії" Жан-Люк Меленшон і кандидат від партії "Республіканці" Франсуа Фійон.

Загалом за пост президента Франції в першому турі змагатимуться 11 кандидатів (Марін Ле Пен, Еммануель Макрон, Франсуа Фійон, Бенуа Амон, Ніколя Дюпон-Айнан, Жан-Люк Меленшон, Наталі Арто, Франсуа Асселіно, Філіп Путо, Жан Лассаль і Жак Шемінад).

Повідомляється, що шість "слабших" кандидатів були виключені з теледебатів.

Зазначимо, що за інформацією Le Figaro, теледебати пройдуть в ефірі телеканалу TF1 о 21.00 за місцевим часом (22.00 за київським часом). 

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Odoxa, незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон випереджає лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен в першому турі президентських виборів у Франції та має перемогти її у другому турі. 

Опитування показує, що Макрон може виграти другий раунд з 64% проти Ле Пен, яка може набрати лише 36%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.