Макрон переміг у перших дебатах кандидатів у президенти Франції – опитування

Вівторок, 21 березня 2017, 08:35

Незалежний кандидат Еммануель Макрон здобув перемогу за результатами перших теледебатів пʼяти основних претендентів на посаду президента Франції, що відбулися ввечері 20 березня.

Про це свідчать дані опитування телеглядачів від Elabe, проведеного для BFMTV.

"Еммануель Макрон глядачами був визнаний найбільш переконливим", – йдеться у повідомленні.

Опитування показало, що підтримку Еммануелю Макрону висловили 29% глядачів, тоді як 20% визнали найбільш переконливим Жана-Люка Меланшона; лідер ультраправих – Марін Ле Пен та консерватор Франсуа Фійон поділили третє місце у рейтингу симпатій телеглядачів, їм підтримку висловили 19% опитаних, тоді як Бенуа Амона підтримали 11% респондентів.

Опитування Elabe також показало, що 30% глядачів вважають Еммануеля Макрона "кращим проектом для Франції", тоді Франсуа Фійона таким вважають 20% телеглядачів, підтримку Марін Ле Пен висловили 19%, Жану-Люку Меланшону – 16% і Бенуа Амону – 14%.

Також глядачі в більшості висловили підтримку Макрону, відповідаючи на питання хто з кандидатів має "найкращі якості" для того, аби стати президентом. У цьому рейтингу екс-міністр економіки має підтримку 31% респондентів, тоді як Франсуа Фійон – 24%, Марін Ле Пен – 17%, Жан-Люк Меланшон – 15% і Бенуа Амон – 11%.

Цікаво також те, що кандидат Жан-Люк Меланшон переміг за критерієм "той, хто краще за всіх розуміє людей". З тих, хто дивився дебати, 26% визнали його кращим за цим показником, Марін Ле Пен набрала у цьому рейтингу 24%, Еммануель Макрон – 23%, Франсуа Фійон – 14% і Бенуа Амон – 13%.

Додамо, участь в опитуванні взяли 1157 глядачів.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Odoxa, незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон випереджає лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен в першому турі президентських виборів у Франції та має перемогти її у другому турі. 

Опитування показує, що Макрон може виграти другий раунд з 64% проти Ле Пен, яка може набрати лише 36%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.