Ліванський мільярдер заплатив Фійону $50000 за зустріч з Путіним - ЗМІ

Середа, 22 березня 2017, 08:10

Ліванський бізнесмен Фуад Махзумі заплатив Франсуа Фійону 50 000 доларів за організацію зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним і виконавчим директором французького нафтового гіганта Total.

Про це пише Politico з посиланням на французьке видання Canard Enchaîné, що спеціалізується на розслідуваннях.

За інформацією французького тижневика, ще у 2015 році, кандидат в президенти Франції від консерваторів, та колишній прем'єр-міністр підписав угоду про надання консалтингових послуг з Фуадом Махзумі, гендиректором Future Pipe Industries.

"Тоді Фійон організував зустріч свого клієнта з Володимиром Путіними в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму у червні 2015 року", – йдеться у повідомленні видання.

Видання відзначає, Фійон також організував ще одну зустріч між Махзумі і Патріком Пуянном, главою Total, який до переходу у нафтову компанію працював на Фійона, коли французький політик був міністром телекомунікацій на початку 1990-х років.

Наразі команда Фійон не коментує інформацію ЗМІ.

Варто нагадати, що Фійон завжди відмовлявся розкрити список клієнтів свого консалтингового бізнесу, який він започаткував у 2012 році, за кілька місяців до того, як стати членом парламенту.

Нагадаємо, 14 березня, кандидату у президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійону висунули офіційні звинувачення у розкраданні державних коштів.

Як відомо, в Європарламенті вважають, що Марін Ле Пен надміру винагороджувала працю двох своїх помічників коштом європейських платників податків, та вимагають повернути майже 300 тисяч євро.

Нещодавно Ле Пен відмовилася з’явитися на допит у магістрат (судово-прокурорський орган) у справі оплати роботи її помічників у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.